logo Pensioen-coaching

Onze werkwijze bij Pensioen-Coaching

Bij Pensioen-Coaching kijken we samen vooruit. Duidelijkheid aan de voorkant, dat is ons uitgangspunt, zodat het helder is wat jij van ons kan verwachten, waar we jou mee kunnen helpen en welke beloning je voor onze dienstverlening betaalt.


Duidelijkheid vooraf

Pensioenadvies ziet er anders uit voor iedereen. Bij Pensioen-Coaching zorgen wij voor pensioenadvies op maat, dat past bij jouw unieke situatie. Jouw bedrijf is anders, met andere mensen, doelstellingen, activiteiten, uitgangspunten, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Elk traject is daarmee anders en vergt maatwerk. Op basis van jouw situatie gaan we samen aan de slag om de beste optie voor jou te vinden. Wij leggen alle voor jou te verrichten werkzaamheden van tevoren vast in onze samenwerkingsovereenkomst. Zo heb jij vanaf het begin duidelijkheid rondom jouw pensioen!

Wanneer je bij Pensioen-Coaching aankomt, zijn er een aantal stappen die we samen doorlopen om jouw adviestraject te starten. Tijdens dit traject kijken we welke pensioenregelingen bij jouw wensen en situatie passen, zodat jij later van een zorgeloze pensioenperiode kan genieten.

  1. We gaan met je in gesprek, zo werken we samen aan maatwerk voor jouw bedrijf.
  2. Wij leggen vast welke werkzaamheden bij jouw situatie passen.
  3. We bespreken de kosten.
  4. We stellen een samenwerkingsovereenkomst op en gaan na akkoord voor je aan de slag!

Transparante samenwerking

Tijdens het adviestraject communiceren we wat we voor je gedaan hebben, wat we nog oppakken en wanneer we dit doen. Transparantie van beide kanten staat hierin voorop. Zo ben jij altijd op de hoogte van de stand van zaken rondom jouw pensioen. Wanneer er iets in je persoonlijke situatie verandert, zoals trouwen of van baan wisselen, vragen wij je hierover contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij deze wijzigingen meenemen en ervoor zorgen dat ons pensioenadvies altijd bij jouw omstandigheden aan blijft sluiten.

Transparantie over de kosten

Bij Pensioen-Coaching werken we met een vast uurtarief, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieraan koppelen we vooraf een indicatie van het aantal door ons te besteden uren. We houden de uren die we voor jouw pensioen maken nauwkeurig bij en sturen je maandelijks een overzicht en factuur. Zo ben jij altijd op de hoogte!

Doorlopende kosten en onderhoud

Wanneer jouw pensioen geregeld is, vraagt dit ook om onderhoud. Jaarlijks zal er vastgesteld moeten worden of het pensioen nog aansluit op jouw wensen en of er gewijzigde omstandigheden zijn die van invloed zijn op het pensioen. Wanneer jouw situatie verandert, kijken wij wat de invloed hiervan op jouw pensioen is. We bespreken dan met jou of er iets gewijzigd moet worden en of je nog steeds tevreden bent met jouw pensioenregeling. Pensioen-Coaching heeft deze wettelijke zorgplicht.

Het team van Pensioen-Coaching zorgt ervoor dat jouw pensioenregeling up to date is en blijft. Naast dit vaste onderhoud kun je ook aanvullende diensten afnemen. Hierdoor bieden wij een compleet dienstverleningsmodel waarin verplichte werkzaamheden en jouw aanvullende wensen gecombineerd worden. Want alleen dan ervaar je onze diensten als toegevoegde waarde. Samen vooruitkijken noemen we dat!


Veelgestelde vragen
 

Zit je aan ons vast?

Je kan op ieder willekeurig moment stoppen met de samenwerking. We doen ons uiterste best om dat te voorkomen. Als je echt niet meer wil, dan stoppen we per direct, wel na betaling van de achterliggende facturen natuurlijk.

Zijn er nog vervolgkosten?

Als je een product via ons sluit, dan houden we jaarlijks een check. We zijn adviseur van jouw contract en dus verantwoordelijk. We rekenen daar ons basistarief voor (€ 495,-) in combinatie met onze uurregistratie. Er zijn afwijkende modellen, als je daar behoefte aan hebt. Wil je dat een andere adviseur gekoppeld wordt aan je contract, dan is dat mogelijk. Liever niet natuurlijk!

Hebben wij veel ervaring?

Nou en of, we werken met 3 pensioenadviseurs met ieder zijn eigen specialisme. Onze ervaringen overstijgen 100 jaar gezamenlijk!

Doen wij alles op pensioengebied?

Ja, alles! Advisering, Bemiddeling en Beheer en Communicatie. We zijn dus ook op losse onderdelen jouw partner. Denk aan een losse communicatie opdracht.

Waar zit ons onderscheidend vermogen?

Onze klanten geven ons vaak terug dat we moeilijke materie makkelijk kunnen overdragen. We vermijden lastige woorden en proberen het simpel te houden. We werken met plezier voor onze klanten en klanten merken dat in hun contact met ons.

Hoe worden wij beloond?

Simpel en duidelijk; op uurbasis. We brengen alleen onze bestede tijd in rekening. Vooraf geven we een maatwerk indicatie af, we registreren onze tijd en brengen deze maandelijks bij jou in rekening. In de praktijk wijken we niet vaak af van die prognose, zoveel ervaring hebben we inmiddels wel! Duidelijkheid aan de voorkant!

Sluit onze werkwijze aan bij jouw wensen?

Neem vandaag nog contact op met onze experts en bespreek wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie!