logo Pensioen-coaching

Werkwijze Pensioen-Coaching

Duidelijkheid aan de voorkant, dat is ons uitgangspunt. We willen graag onze vertrekpunten helder hebben. Zowel pensioeninhoudelijk als voor de beloning voor onze dienstverlening.

 

 

Hoe werken wij?

We verrichten alleen de werkzaamheden die we vooraf met elkaar afspreken. Deze werkzaamheden leggen we duidelijk vast in onze samenwerkingsovereenkomst.

Hoe houd ik zicht op de werkzaamheden?

We laten je gedurende het adviestraject telkens zien waar we staan. Wat we voor je hebben gedaan en wat we nog gaan oppakken en wanneer.

Vaste prijs

Wij hebben een kleine voorkeur om een vaste prijs af te spreken. Dat biedt namelijk complete duidelijkheid voor beiden. Jij weet waar je aan toe bent en wij kunnen ons vrij richten op de inhoud van de samenwerking. Het voordeel van die vaste prijs ligt dan bij jou.

 

De vaste prijs wordt in twee keer gefactureerd; 50% aan het begin en 50% na afronding van het adviestraject.

Uurtarief

Maar, laten we eerlijk zijn, pensioen is soms ook maatwerk. Er zijn specifieke situaties of wensen die meer vragen dan de standaard aanpak. Naast het standaard adviestraject is er dan sprake van aanvullende werkzaamheden. Dit "meerwerk" brengen we naast de vaste prijs separaat in rekening conform het uurtarief.

Je kunt ook kiezen voor een standaard adviestraject tegen uurtarief. We brengen dan alle voor jou uitgevoerde werkzaamheden in rekening, eventueel aangevuld met "meerwerk". Je ontvangt gedurende het adviestraject maandelijks een gespecificeerde declaratie.

 
Zijn er nog doorlopende kosten?

Ja, maar ook hierover zijn we heel duidelijk. Pensioen vraagt om onderhoud. Jaarlijks zal er vastgesteld moeten worden of het pensioen nog aansluit op jouw wensen en of er gewijzigde omstandigheden zijn die van invloed zijn op het pensioen. Pensioen-Coaching heeft deze wettelijke zorgplicht.

Het verplichte onderhoud kun je bij ons afkopen tegen een vaste prijs per jaar. We zorgen er dan voor dat jouw pensioen up to date is en blijft. Jij hoeft je zelf dus geen zorgen over de toekomstvastheid van je pensioen.