logo Pensioen-coaching
werkgever en pensioen
 


Pensioen...

Kan ik zelf iets regelen
voor mijn medewerkers?

Harm, 52 jaar
werkgever

Werkgever

Als werkgever wil je goed voor je personeel zorgen. Een goed pensioen is van essentieel belang voor je medewerkers en dus ook voor jouw bedrijf. Een onmisbare secundaire arbeidsvoorwaarde die staat voor betrokkenheid en verbinding met je medewerkers.

Pensioen opbouwen is sparen. Vergeet daarbij niet het verzekeren van risico's ingeval van overlijden of arbeidsongeschiktheid. Je moet er toch niet aan denken dat je bij een onverhoopt overlijden van een van je medewerkers tegen de nabestaanden moet zeggen dat je niks geregeld hebt!

Ben jij van mening dat jouw werknemers geen behoefte hebben aan pensioen? Dan heb je het echt mis. Neem je verantwoordelijkheid als werkgever en zorg voor pensioen. Moet jij eens opletten wat dat met jouw mensen doet.

Hoe?

Maar waar begin ik? Wat is er mogelijk? Aan welke kosten moet ik denken? Mag ik een eigen bijdrage vragen? Wat levert het op? Waar moet ik allemaal rekening mee houden? Wat is gebruikelijk in de markt?

Wat?

Een pensioenregeling kent vele varianten. Je moet daarom keuzes maken. De basis is sparen voor je pensioen en risico's afdekken ingeval van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Omdat de financiële én de persoonlijke belangen groot zijn, is een goede begeleiding erg belangrijk.

Wie?

Pensioen-Coaching helpt jou vanaf het begin tot het eind met het samenstellen van een passende pensioenregeling voor jouw medewerkers. We zorgen voor een volwaardig pensioen omdat jouw werknemers daar echt blij van worden. We zijn volledig onafhankelijk en werken graag transparant en overzichtelijk. Duidelijkheid aan de voorkant, zowel over het proces als de prijs.

Zie onze werkwijze. Jij weet waar je aan toe bent. Samen vooruitkijken noemen we dat!

 

 

Pensioen-Coaching verzorgt alle pensioen gerelateerde activiteiten voor jou als werkgever, zoals:

 • Inzicht geven in pensioenmogelijkheden
 • Strategiesessie Pensioen met directie (evt. OR en werknemers)
 • Adviestraject collectieve pensioenregeling
 • Verlengingstraject bestaande collectieve pensioenregeling
 • Grensoverschrijdend pensioen ingeval van een buitenlandse werkgever en Nederlandse werknemer
 • Begeleiding van de pensioengerechtigde werknemers; aankoop direct ingaand pensioen, uitstel, vervoegen
 • Pensioenspreekuur voor werknemers
 • Personeelspresentatie
 • Pensioenfoto; inzichtelijk maken actuele pensioensituatie werknemer(s)
 • Beheeractiviteiten pensioenregeling (salariswijzigingen, indiensttredingen, e.d.)
 • Begeleiding loonadministratie in verband met inhoudingen pensioen (eigen bijdrage)
 • Jaarlijks actief onderhoud pensioenregeling

 

Meer werkgevers gingen je voor. Lees hier hun ervaringen met Pensioen-Coaching:

Hobrand-Algebra

Ik ervaar de samenwerking met Pensioen Coaching erg professioneel en persoonlijk! Pensioen Coaching heeft verstand van zaken, is accuraat en komt afspraken na. Ze brengen belangrijke ontwikkelingen en aandachtspunten onder de aandacht en adviseren op professionele en persoonlijke wijze en dat maakt dat het onderwerp pensioen bij ons de aandacht krijgt die het verdient en waarom ik graag met Pensioen Coaching samenwerk!

Ingrid Cheng - Personal Assistant/HR Adviseur

ADRISK

Duidelijke uitleg en opzet plan de campagne. Snelle en korte lijnen met betrekking tot contacten. Prettige manier van samenwerken en bespreking van de pensioenoffertes. Goede nazorg.

Marco van Rosmalen – Directeur

Kin Makelaars

Ik heb Pensioen Coaching als een professionele organisatie ervaren, welke de afspraken na komt en alle stappen kundig doorlopen. Het is een complexe materie, waar ik persoonlijk geen affiniteit mee heb. We hebben de stappen kort besproken, maar door Pensioen Coaching voldoende verdiept, waarna de juiste beslissingen zijn genomen. Ik heb geregeld het DGA pensioen en het pensioen voor enkele medewerkers.

Gaby van Bracht – Directeur