logo Pensioen-coaching
werkgever en pensioen
 


Pensioen...

Kan ik zelf iets regelen
voor mijn medewerkers?

Harm, 52 jaar
werkgever

Pensioenbijdrage werkgever

Als werkgever wil je goed voor je personeel zorgen. Een goed pensioen is van belang voor je medewerkers en dus ook voor jouw bedrijf. Een onmisbare secundaire arbeidsvoorwaarde die staat voor betrokkenheid en verbinding met je medewerkers.

Bij Pensioen coaching delen we deze visie en staan we klaar om jou te ondersteunen bij het vormgeven van een pensioenbijdrage die niet alleen aan de financiële behoeften van je medewerkers voldoet, maar ook een positieve impact heeft op hun algehele tevredenheid en betrokkenheid.

Ben jij van mening dat jouw werknemers geen behoefte hebben aan pensioen? Dan heb je het echt mis. Neem je verantwoordelijkheid als werkgever en zorg voor pensioen. Moet jij eens opletten wat dat met jouw mensen doet!

Waarom een pensioenbijdrage als werkgever?

Een pensioenbijdrage aanbieden als werkgever is van waarde om verschillende redenen, waarbij zowel werkgevers als werknemers er voordeel uit halen. Allereerst is het een manier om waardering te tonen voor het harde werk van je team. Dit draagt bij aan een fijne werksfeer waarin werknemers zich gewaardeerd voelen. Daarnaast is het aanbieden van een aantrekkelijke pensioenbijdrage een goede reden voor nieuw talent om voor je bedrijf te kiezen en versterkt het de band met ervaren werknemers.

Ook kunnen aanvullende pensioenvoorzieningen, zoals nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, worden opgenomen in de pensioenbijdrage. Hiermee bieden werkgevers niet alleen financiële zekerheid voor werknemers, maar ook bescherming tegen onverwachte situaties.

Hoe werkt deze bijdrage als werkgever?

Als werkgever is het van groot belang om je verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen voor een goed geregelde pensioenbijdrage. Een doordachte pensioenbijdrage heeft een positieve invloed op zowel de tevredenheid als de betrokkenheid van jouw medewerkers. Een pensioenbijdrage verwijst naar het bedrag dat een werkgever bijdraagt aan het pensioenfonds of de pensioenregeling van zijn werknemers. Dit bedrag kan variëren en wordt vaak bepaald op basis van een percentage van het salaris van de werknemer of volgens andere overeengekomen voorwaarden in het pensioenplan.

Het doel van de pensioenbijdrage is om werknemers te helpen bij het opbouwen van een financieel vangnet voor hun pensioenjaren. Pensioen coaching staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van dit proces. Van het bepalen van de juiste bijdragepercentages tot het helder in kaart brengen van de diverse pensioenopties, wij bieden persoonlijke begeleiding om ervoor te zorgen dat jouw pensioenbijdrage als werkgever niet alleen aan de normen voldoet, maar deze overtreft.

Onze pensioen coaching voor werkgevers

Pensioen-Coaching helpt jou vanaf het begin tot het eind met het samenstellen van een passende pensioenregeling voor jouw medewerkers. We zorgen voor een volwaardig pensioen omdat jouw werknemers daar echt blij van worden. We zijn volledig onafhankelijk en werken graag transparant en overzichtelijk. Duidelijkheid aan de voorkant, zowel over het proces als de prijs.

 

 

Pensioen-Coaching verzorgt alle pensioen gerelateerde activiteiten voor jou als werkgever, zoals:

 • Inzicht geven in pensioenmogelijkheden
 • Strategiesessie Pensioen met directie (evt. OR en werknemers)
 • Adviestraject collectieve pensioenregeling
 • Verlengingstraject bestaande collectieve pensioenregeling
 • Grensoverschrijdend pensioen ingeval van een buitenlandse werkgever en Nederlandse werknemer
 • Begeleiding van de pensioengerechtigde werknemers; aankoop direct ingaand pensioen, uitstel, vervoegen
 • Pensioenspreekuur voor werknemers
 • Personeelspresentatie
 • Pensioenfoto; inzichtelijk maken actuele pensioensituatie werknemer(s)
 • Beheeractiviteiten pensioenregeling (salariswijzigingen, indiensttredingen, e.d.)
 • Begeleiding loonadministratie in verband met inhoudingen pensioen (eigen bijdrage)
 • Jaarlijks actief onderhoud pensioenregeling

Zie onze werkwijze. Jij weet waar je aan toe bent. Samen vooruitkijken noemen we dat! Meer werkgevers gingen je voor. Lees hier hun ervaringen met Pensioen-Coaching:


Hulp met het regelen van een pensioenbijdrage via Pensioen-coaching?

Overweeg je als werkgever om een pensioenbijdrage in te voeren, maar weet je niet waar te beginnen? Pensioen Coaching helpt jou vanaf het begin tot het eind met het samenstellen van een passende pensioenbijdrage voor jouw medewerkers. Neem vandaag nog de eerste stap naar een goed geregeld pensioen voor jou en je team door contact op te nemen.