logo Pensioen-coaching
ondernemer en pensioen
Niels, 43 jaar
ondernemer


Pensioen...

Mijn bedrijf is toch
mijn pensioen?

Ondernemer

Je bedrijf kan een goede basis zijn voor je pensioen. Echter weet je nooit zeker hoe jouw zakelijke toekomst eruit ziet en hoe jouw bedrijf zich ontwikkelt. Zorg daarom voor meerdere inkomensbronnen zodat je op je pensioendatum minder afhankelijk bent van je bedrijf. Spreiding is belangrijk. Pensioen opbouwen geeft simpelweg meer zekerheid over je toekomstige inkomen. Het kan je zelfs helpen om eerder te stoppen met werken. En de Belastingdienst helpt altijd mee, of je nu DGA of ZZP'er bent.

Zekerheid en zorg voor je nabestaanden is vaak een onderbelicht onderwerp. Ons sociale stelsel in Nederland is helaas niet meer zo vertrouwd sterk als vroeger. Wat betekent dat voor het gezinsinkomen als jij onverhoopt komt te overlijden of arbeidsongeschikt raakt? Hoe kunnen je nabestaanden dan verder met hun leven?

Zorg voor een goed en zeker inkomen voor jezelf, je partner en kinderen. Wacht niet langer!

Hoe?

Maar waar begin ik? Wat is er mogelijk? Aan welke kosten moet ik denken? Wat levert het op? Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Wat?

Een pensioenregeling kent vele varianten. Je moet daarom keuzes maken. De basis is sparen voor je pensioen en risico's afdekken ingeval van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Omdat de financiële én de persoonlijke belangen groot zijn, is een goede begeleiding erg belangrijk.

Wie?

Pensioen-Coaching helpt jou vanaf het begin tot het eind met het samenstellen van een maatwerk pensioenregeling. We zorgen voor een volwaardig pensioen zodat jouw inkomen ook na je pensioen op peil blijft. We zijn volledig onafhankelijk en werken graag transparant en overzichtelijk. Duidelijkheid aan de voorkant, zowel over het proces als de prijs. Zie onze werkwijze. Jij weet waar je aan toe bent. Samen vooruitkijken noemen we dat!

 

 

Pensioen-Coaching verzorgt alle pensioen gerelateerde activiteiten voor jou als ondernemer, zoals:

 • Inzichtelijk maken pensioenmogelijkheden (lijfrente/pensioen)
 • Adviestraject pensioenregeling voor de DGA/ZZP-er
 • Nabestaandenverzekering
 • Inkoop pensioen met terugwerkende kracht
 • Eerder stoppen met werken
 • Uitstellen pensioen
 • Adviestraject direct ingaand pensioen
 • Afstorten Fiscale Oudedagsreserve (FOR)
 • Actuariële pensioenberekeningen
 • Begeleiding bij echtscheiding; actuariële pensioenberekeningen keuzemogelijkheden
 • Begeleiding en advies bij waardeoverdracht
 • Beheeractiviteiten pensioenregeling (jaarlijkse salariswijzigingen, wijziging premie, wijziging gezinssituatie, e.d.)
 • Jaarlijks actief onderhoud pensioenregeling

 

Meer ondernemers gingen je voor. Lees hier hun ervaringen met Pensioen-Coaching:

Hess uitvaartzorg

Het pensioen van mij en mijn compagnon was niet goed geregeld. Opbouw in eigen beheer had te weinig onze aandacht, we waren te druk met ondernemen. En dus te weinig rendement om iets zinnigs op te bouwen. Pensioen-Coaching heeft ons op een voor ons zeer prettige manier door het pensioenproces heen geleid. Veel aandacht gehad ook voor onze specifieke zorg-wens voor nabestaanden en een goede compagnons-verzekering. Iets wat bij ons extra leeft omdat wij als uitvaartverzorgers zo vaak zien dat er veel te weinig over nagedacht is over hoe je je nabestaanden ook financieel achterlaat.

Pluspunt naast het persoonlijke contact is de goede staf op kantoor. Werkt klantvriendelijk en efficiënt. Is flexibel met het maken van afspraken. Voor Pensioen-Coaching geldt "het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat". Wij hadden het er in ieder geval zeker voor over. Kunnen wij verder met ondernemen en ondertussen is ons pensioen goed geregeld.

Mark Elbers - Directeur

IT-Support Groep

Pensioenen…..een noodzakelijk 'kwaad'. Je wilt dat het goed geregeld is, maar uiteindelijk is het nog zo ver weg. En het is moeilijk om ver vooruit in de tijd te kijken. Standaard kom je dan bij allerlei 'standaard' pensioenverzekeringen uit. Maar welke is nu de juiste? Welke is flexibel genoeg? Wat is het rendement wat je nodig hebt? Hoeveel moet je inleggen? Hoeveel bestedingsruimte heb je nog? Allemaal vragen waar je niet meteen het antwoord op hebt.

Ik heb enorm veel steun gehad aan de werkwijze van het team van Pensioen-Coaching met de keuze van mijn pensioen. Flexibel, op maat en goed berekend. Het geeft me echt een vertrouwd 'Zwitserlevengevoel'.

Joost Merkx – Directeur

De Crom, Coaching, Advies en Training

Als je je pensioen goed geregeld wilt hebben, maar je hebt er (zoals ik) geen kaas van gegeten: neem dan contact op met Pensioen-Coaching. In een aantal sessies heeft Pensioen-Coaching mij helder voorgelicht en alle mogelijke opties en keuzes voorgelegd. Daarbij stond altijd voorop wat MIJN wensen waren.

Er zijn veel bedrijven die schermen met een 'persoonlijke benadering' van hun klanten, maar Pensioen-Coaching doet dat ook écht.

Ronald de Crom - Eigenaar