logo Pensioen-coaching
ondernemer en pensioen
Niels, 43 jaar
ondernemer


Pensioen...

Mijn bedrijf is toch
mijn pensioen?

Pensioen ondernemer

Bij Pensioen Coaching begrijpen we dat het opbouwen van een solide pensioen als ondernemer een belangrijk, maar soms overweldigend proces kan zijn. Als zelfstandig ondernemer draag je niet alleen de verantwoordelijkheid voor het succes van je bedrijf, maar ook voor je eigen financiële toekomst. Wij staan voor je klaar als jou ervaren partner op deze reis naar een zekerder pensioen.

Waarom is pensioenopbouw voor ondernemers essentieel?

Je onderneming kan een goede basis zijn voor je pensioen. Echter weet je nooit zeker hoe jouw zakelijke toekomst eruit ziet en hoe jouw bedrijf zich ontwikkelt. Zorg daarom voor meerdere inkomensbronnen zodat je op je pensioendatum minder afhankelijk bent van je onderneming. Spreiding is belangrijk. Pensioen opbouwen geeft simpelweg meer zekerheid over je toekomstige inkomen. Het kan je zelfs helpen om eerder te stoppen met werken. En de Belastingdienst helpt altijd mee, of je nu DGA of ZZP'er bent.

Zekerheid en zorg voor je nabestaanden zijn vaak onderbelichte onderwerpen. De overheid trekt zich steeds meer terug op dit gebied. Dit maakt het pensioen als zelfstandig ondernemer extra belangrijk. Zorg voor een goed en zeker inkomen voor jezelf, je partner en je kinderen.

Hoe begin ik met het opbouwen van pensioen als ondernemer?

Pensioen opbouwen is een belangrijke stap voor je toekomst, maar de aanpak ervan roept vele vragen op. Het opbouwen van pensioen als ondernemer is een proces dat toewijding en strategie vereist. Bij Pensioen-coaching zijn we hier om je te helpen bij elke stap. Of je nu net begint met nadenken over je pensioen of al actie hebt ondernomen, wij bieden persoonlijke begeleiding om ervoor te zorgen dat je pensioenplan aansluit op jouw unieke situatie. Hoe doen we dit? Lees verder!

Onze pensioen coaching voor ondernemers

Pensioen-Coaching helpt jou vanaf het begin tot het eind met het samenstellen van een maatwerk pensioenregeling. . We zorgen voor een volwaardig pensioen zodat jouw inkomen ook na je pensioen op peil blijft. We zijn volledig onafhankelijk en werken graag transparant en overzichtelijk. Duidelijkheid aan de voorkant, zowel over het proces als de prijs.

 

 

Pensioen-Coaching verzorgt alle pensioen gerelateerde activiteiten voor jou als ondernemer, zoals:

 • Inzichtelijk maken pensioenmogelijkheden (lijfrente/pensioen)
 • Adviestraject pensioenregeling voor de DGA/ZZP-er
 • Nabestaandenverzekering
 • Inkoop pensioen met terugwerkende kracht
 • Eerder stoppen met werken
 • Uitstellen pensioen
 • Adviestraject direct ingaand pensioen
 • Afstorten Fiscale Oudedagsreserve (FOR)
 • Actuariële pensioenberekeningen
 • Begeleiding bij echtscheiding; actuariële pensioenberekeningen keuzemogelijkheden
 • Begeleiding en advies bij waardeoverdracht
 • Beheeractiviteiten pensioenregeling (jaarlijkse salariswijzigingen, wijziging premie, wijziging gezinssituatie, e.d.)
 • Jaarlijks actief onderhoud pensioenregeling

Zie onze werkwijze. Jij weet waar je aan toe bent. Samen vooruitkijken noemen we dat!


Hulp bij pensioenopbouw via Pensioen-coaching?

Bij Pensioen coaching staan we klaar om je te begeleiden naar een welverdiend pensioen. Laat ons je helpen bij het opbouwen van een pensioenplan dat past bij jouw unieke doelen en situatie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een zorgeloos pensioen door contact op te nemen met onze professionals.