logo Pensioen-coaching

Actueel

We geven tweewekelijks onze Pensioen-Coaching Nieuwsbrief uit. Daarin proberen we in begrijpelijke taal te communiceren over pensioen.

Hieronder tref je een selectie van de publicaties. Neem gerust contact op als je vragen hebt of meld je ook aan voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Pensioen-Coaching: bekijk het online nieuwsbrieven archief »

PensioenPrikkels archief: bekijk al onze PensioenPrikkels »

 

 

Inschrijven nieuwsbrief


21-11-2022

Nieuwsflits!

Er liggen een  paar bijzondere weken achter ons. In onze vorige nieuwsflits schreven we al over de uitstel van het pensioenakkoord en zelfs de dreigende afschaffing. Hoe het verder ging lees je in deze Nieuwsflits.  Maar ook de bijzondere internationale verschillen tussen pensioenhoogtes van mannen en vrouwen. Je zal verbaasd zijn over de resultaten,.....   Tenslotte de leidraad van de AFM. Voor ons en onze samenwerking een belangrijke samenwerkingsbasis. Er wordt nu iets heel concreets en belangrijks toegevoegd; Communicatie over keuzes! Startvraag: Hoe richt jij dat tot nu toe in?  De hele nieuwsflits lezen? Lees hier verder

 


24-10-2022

Nieuwsflits!

 

Het tempo van ontwikkelingen is nog maar amper bij te houden. Volop ontwikkelingen; het staat niet stil,... Een aantal onderwerpen pakken we vandaag beet. Een aantal sparen we weer op voor de volgende nieuwsbrief. Misschien is een regeltante wel iets voor ons? Regeltante? Ja, veel (jonge) ondernemers kunnen een voorbeeld nemen aan onze Klant van de Maand Chris Anne van Kooten, moeder, ondernemer, regeltante, jong en al helemaal voorzien van een goed pensioen. Een voorbeeld voor veel ondernemers!

 

Lees hier verder voor de hele nieuwsbrief!


30-09-2022

Nieuwsflits!

Wat gebeurt er toch veel in een paar weken tijd!
 
Onze nieuwsbrief staat weer vol met interessante en leuke nieuwtjes. Over ons vak, onze klanten en ontwikkelingen. First things first, onze Zomerpuzzel (en dan houden we er mee op,..) was een groot succes. Vandaag aandacht voor de vijf gelukkige prijswinnaars. We hebben aandacht voor het Pensioenakkoord en onze senioren. Want hoe denken die over hun pensioenleeftijd?

Wil je alles lezen? Lees hier verder


12-09-2022

Nieuwsflits

 

We zijn er weer!

En we hopen dat je volop genoten hebt van een mooie zomer. Ook wij zijn weer in volle sterkte aanwezig en klaar voor een heerlijk Pensioen najaar! 

In deze nieuwsbrief de uitslag van onze zomerpuzzel en Van Krieken als klant van de Maand!

Lees hier verder om de hele nieuwsbrief te lezen!

 


Nieuwsflits!

Nieuwsflits!

Hoe mooi is het om oprechte waardering van je klanten en samenwerkende partners te krijgen. Zo’n compliment kregen we ook van Orlando en Merel Sardaro van Design8. Een relatie waar we al lange tijd mee samenwerken. Zij hadden een lastige adviesklus. Het was als het ware het naar voren halen van het Pensioenakkoord. En het werd een mooi interview. Verder informeren we je graag over de stijgende rente (positief nieuws!) en onze lezing en E-boek over het Pensioenakkoord. 

Meer lezen in onze nieuwsbrief, lees dan hier verder.


06-05-2022

Nieuwsflits!

Pensioenkantoor van het Jaar?!
Gekozen door de Vakpers als Top 3 Pensioenadvieskantoor!

De financiële dienstverlening kent 2 belangrijke vakbladen; het Assurantie Magazine (AM) en het Vakblad voor VerzekeringsProfessionals (VVP). En we staan in de Top 3!

 Lees hier verder voor meer informatie over de nominatie!


22.04-2022

E-Book

Vol trots presenteren we ons e-boek!

De vele aankomende veranderingen in ons pensioenstelsel zijn de aanleiding. Die veranderingen worden uitgewerkt in het Pensioenakkoord. Een akkoord dat de komende jaren voor iedere werkgever zijn impact gaat krijgen. En daarmee ook voor veel werknemers..Lees hier verder


04-04-2022

Nieuwsflits

Pensioen is een serieus onderwerp. Daarom passen 1 April grappen niet zo bij ons. Ook niet bij Maurice Pels van Thoughtline Europe en 2Guide. Humor wel, dat past zeker wel bij Maurice.

Lees hier verder voor het hele intervieuw en nog meer interessante onderwerpen.


25-02-2022

Nieuwsflits!

Levert Cool Water Services ook Bier en Schrobbelèr? Die vraag zijn we vergeten te stellen tijdens ons Klant van de Maand interview. Die vraag leek ook helemaal niet gepast enige tijd geleden.

Welke leuke vragen stelde we wel , lees hier verder!


14-01-2022

Nieuwsflits!

Op een mooi 2022!
We gaan in de komende periode weer door met onze goed gelezen én gewaardeerde nieuwsbrieven.
 

Lees je weer mee?


20 December 2021

Nieuwsflits

We vallen met de deur in huis! Het Pensioenakkoord vind zijn vervolg! Daarover later meer. Onze dagen korter, vrije dagen komen in zicht en we kijken of we een goed jaar hebben gehad. Typische december feiten en gevoelens. Wij kijken met een grote glimlach terug op dit jaar. In deze nieuwsbrief nog wel even aandacht voor belangrijke pensioenkwesties en passende achtergrond verhalen.

Lees je weer mee?

 

 


26 November

Nieuwsflits!

...Eindejaarsdrukte? Eindejaarsdrukte!
We herkennen het inmiddels en jij waarschijnlijk ook. De eindsprint is ingezet. We gaan van dit wederom (turbulente) jaar een mooie afsluiting maken. 

Lees hier verder


05-11-2021

Nieuwsflits!

We duiken het najaar in, een traditioneel volle periode voor Pensioenadvies. Veel werkgevers besluiten om een regeling toe te gaan zeggen per 1 januari van het nieuwe jaar en gaan zich nu oriënteren op alle mogelijkheden.

Geïnspireerd onze Klant van de Maand wellicht? Waarschijnlijk wel. Gaby van Bracht van Kin Makelaars heeft een prachtig businessmodel.

Lees meer >>>

 


27-09-2021

Nieuwsflits!

Boordevol! Dat is onze nieuwsbrief van deze week!

Naast aandacht voor een leuke Klant van de Maand (Ontdekkracht) en aandacht voor onze zomerpuzzel, speciale aandacht voor een vervelende casus over het Partnerpensioen. Daar geven we in een blog aandacht aan. Casus waarbij in principe niemand echt iets fout doet, maar toch iedereen een vervelende afdronk heeft,..

Lees meer.....

 


21-06-2021

Nieuwsflits!

In deze Nieuwsflits weer ruime aandacht voor onze Klant van de Maand; Boon! uit 's-Hertogenbosch.Vooruitstrevend, vooruitlopend en revolutionair. Maar toch aandacht voor een degelijke arbeidsvoorwaarde als Pensioen. Dat kan dus prima samen gaan!

Lees meer...
 


21052021

Nieuwsflits

En ja hoor, het is definitief. Het pensioenakkoord is uitgesteld! We zagen het aankomen en informeerden je al in onze vorige nieuwsflits, nu heeft de minister de knoop doorgehakt en de Kamer geïnformeerd. Ook afgerond wordt onze cyclus over direct ingaand pensioen en lijfrente. Maar we ronden wel af met een belangrijk (en modern) onderwerp; Doorbeleggen. Want waarom direct alles omzetten in pensioen, als je het in delen kan doen, kan blijven beleggen en ondertussen kan hopen op betere rentetijden?

Lees hier verder...
 


8 Mei 2021

Nieuwsflits

Deze editie heeft weer voor ieder wat wils! We nemen je mee naar Eindhoven voor onze Klant van de maand; WorkBrands. Een prachtig verhaal over moderne bedrijfsvoering in deze duurzame wereld. We hebben aanvullend een technisch onderwerp (Direct Ingaande Lijfrente).  Warm nieuws: Het pensioenakkoord wordt hoogstwaarschijnlijk een jaar uitgesteld. Samenvattend: Veel om te lezen voor je en veel plezier daarmee!

Lees meer........


26 April 2021

Nieuwsflits

Deze editie is mudvol! Ons vak is en blijft continue in beweging en we hebben weer veel te melden. De aan deze nieuwsbrief gekoppelde Blogs zijn goedgevuld en worden goed gelezen!

En soms worden we ingehaald, last minute,....  De verwachting is dat het Pensioenakkoord met een jaar uitgesteld wordt. Zoals wel vaker in Den Haag, "bronnen rondom de Minister" geven aan dat hij binnenkort met die mededeling gaat komen. Vaak is het dan helaas waar.

Lees hier verder

...


9 april 2021

Nieuwsflits

In onze vorige nieuwsbrief stonden we al stil bij die belangrijke fase; het met pensioen gaan! Vandaag gaan we verder met deze voor iedereen van toepassing zijnde materie.
 
Maar ook onze Klant van de Maand is boeiend! We hadden een warm interview met Ingrid van der Graaf van Hobrand. Geografisch wat verder weg gelegen, maar in de samenwerking heel dichtbij. Wil je weten hoe? Lees dan verder!
 


26 Maart

Nieuwsflits

Het eerste kwartaal zit er bijna op. Heb je een goede start gemaakt? We hopen het! Vorige week waren de verkiezingen. We krijgen we wat we kregen. Dat betekent op Pensioengebied waarschijnlijk voortzetting van het pensioenakkoord. Het zal ons wel benieuwen welke Minister dit in zijn of haar portefeuille gaat krijgen. Minister Koolmees keert namelijk niet terug.

Ons technisch onderwerp gaat over Met Pensioen gaan. Het belangrijke moment waarop de uitkering definitief bepaald wordt. We nemen je mee in wat kan, en wat juist niet. Waar je op moet letten en welke valkuilen er zijn. Daar doen we wel 5 nieuwsbrieven over. Een interessant stuk dus! Het mooie is dat iedereen die ooit met pensioen gaat er mee te maken krijgt; jij dus ook! 

 

Lees meer....


12 maart

Nieuwsflits

In deze Nieuwsflits:

 •   Politieke Partijen / Pensioenakkoord
 •   Waarde overdracht deel III
 •   LinQuake Klant van de Maand
 •   Telefonische bereikbaarheid

Lees meer...


26 februari

Nieuwsflits

Vandaag nemen we je mee in de volgende onderwerpen;

 • Deel II van ons Drieluik over waarde overdracht
 • Een schets van de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen
 • Onze bereikbaarheid
 • Onderzoek Ondernemers Pensioen

Lees meer...


15 februari

Nieuwsflits

Onze drie onderwerpen:

 • Klant van de Maand; First Care
 • Waarde overdracht
 • Update pensioenakkoord

Lees meer...


29 januari

Nieuwsflits

In deze Nieuwsflits:

 • Help mijn pensioen verandert II
 • Fiscale Cijfers
 • Vragenlijst Ondernemerspensioen
 • Pensioenakkoord; Uitstel behandeling RVU               

Lees meer ...


15 januari 2021

Nieuwsflits

We trappen het jaar af met drie verschillende onderwerpen:

* Klant van de Maand IT Supportgroep
* Prijsuitreiking Pensioen-Coaching Kerstpuzzel
* Fiscale cijfers 2021 Deel 1  "Help mijn pensioen verandert" 

Lees meer...


4 December 2020

Nieuwsflits

Wat ga je lezen in deze nieuwsflits?

 1. Pensioenakkoord nader uitgelegd, deel 5
 2. Premie lijfrente storten
 3. Fiscale cijfers 2021

Lees meer...


...


...

...