logo Pensioen-coaching

Actueel

We geven tweewekelijks onze Pensioen-Coaching Nieuwsbrief uit. Daarin proberen we in begrijpelijke taal te communiceren over pensioen.

Hieronder tref je een selectie van de publicaties. Neem gerust contact op als je vragen hebt of meld je ook aan voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Pensioen-Coaching: bekijk het online nieuwsbrieven archief »

 

 

Inschrijven nieuwsbrief


05-11-2021

Nieuwsflits!

We duiken het najaar in, een traditioneel volle periode voor Pensioenadvies. Veel werkgevers besluiten om een regeling toe te gaan zeggen per 1 januari van het nieuwe jaar en gaan zich nu oriënteren op alle mogelijkheden.

Geïnspireerd onze Klant van de Maand wellicht? Waarschijnlijk wel. Gaby van Bracht van Kin Makelaars heeft een prachtig businessmodel.

Lees meer >>>

 


27-09-2021

Nieuwsflits!

Boordevol! Dat is onze nieuwsbrief van deze week!

Naast aandacht voor een leuke Klant van de Maand (Ontdekkracht) en aandacht voor onze zomerpuzzel, speciale aandacht voor een vervelende casus over het Partnerpensioen. Daar geven we in een blog aandacht aan. Casus waarbij in principe niemand echt iets fout doet, maar toch iedereen een vervelende afdronk heeft,..

Lees meer.....

 


21-06-2021

Nieuwsflits!

In deze Nieuwsflits weer ruime aandacht voor onze Klant van de Maand; Boon! uit 's-Hertogenbosch.Vooruitstrevend, vooruitlopend en revolutionair. Maar toch aandacht voor een degelijke arbeidsvoorwaarde als Pensioen. Dat kan dus prima samen gaan!

Lees meer...
 


21052021

Nieuwsflits

En ja hoor, het is definitief. Het pensioenakkoord is uitgesteld! We zagen het aankomen en informeerden je al in onze vorige nieuwsflits, nu heeft de minister de knoop doorgehakt en de Kamer geïnformeerd. Ook afgerond wordt onze cyclus over direct ingaand pensioen en lijfrente. Maar we ronden wel af met een belangrijk (en modern) onderwerp; Doorbeleggen. Want waarom direct alles omzetten in pensioen, als je het in delen kan doen, kan blijven beleggen en ondertussen kan hopen op betere rentetijden?

Lees hier verder...
 


8 Mei 2021

Nieuwsflits

Deze editie heeft weer voor ieder wat wils! We nemen je mee naar Eindhoven voor onze Klant van de maand; WorkBrands. Een prachtig verhaal over moderne bedrijfsvoering in deze duurzame wereld. We hebben aanvullend een technisch onderwerp (Direct Ingaande Lijfrente).  Warm nieuws: Het pensioenakkoord wordt hoogstwaarschijnlijk een jaar uitgesteld. Samenvattend: Veel om te lezen voor je en veel plezier daarmee!

Lees meer........


26 April 2021

Nieuwsflits

Deze editie is mudvol! Ons vak is en blijft continue in beweging en we hebben weer veel te melden. De aan deze nieuwsbrief gekoppelde Blogs zijn goedgevuld en worden goed gelezen!

En soms worden we ingehaald, last minute,....  De verwachting is dat het Pensioenakkoord met een jaar uitgesteld wordt. Zoals wel vaker in Den Haag, "bronnen rondom de Minister" geven aan dat hij binnenkort met die mededeling gaat komen. Vaak is het dan helaas waar.

Lees hier verder

...


9 april 2021

Nieuwsflits

In onze vorige nieuwsbrief stonden we al stil bij die belangrijke fase; het met pensioen gaan! Vandaag gaan we verder met deze voor iedereen van toepassing zijnde materie.
 
Maar ook onze Klant van de Maand is boeiend! We hadden een warm interview met Ingrid van der Graaf van Hobrand. Geografisch wat verder weg gelegen, maar in de samenwerking heel dichtbij. Wil je weten hoe? Lees dan verder!
 


26 Maart

Nieuwsflits

Het eerste kwartaal zit er bijna op. Heb je een goede start gemaakt? We hopen het! Vorige week waren de verkiezingen. We krijgen we wat we kregen. Dat betekent op Pensioengebied waarschijnlijk voortzetting van het pensioenakkoord. Het zal ons wel benieuwen welke Minister dit in zijn of haar portefeuille gaat krijgen. Minister Koolmees keert namelijk niet terug.

Ons technisch onderwerp gaat over Met Pensioen gaan. Het belangrijke moment waarop de uitkering definitief bepaald wordt. We nemen je mee in wat kan, en wat juist niet. Waar je op moet letten en welke valkuilen er zijn. Daar doen we wel 5 nieuwsbrieven over. Een interessant stuk dus! Het mooie is dat iedereen die ooit met pensioen gaat er mee te maken krijgt; jij dus ook! 

 

Lees meer....


12 maart

Nieuwsflits

In deze Nieuwsflits:

 •   Politieke Partijen / Pensioenakkoord
 •   Waarde overdracht deel III
 •   LinQuake Klant van de Maand
 •   Telefonische bereikbaarheid

Lees meer...


26 februari

Nieuwsflits

Vandaag nemen we je mee in de volgende onderwerpen;

 • Deel II van ons Drieluik over waarde overdracht
 • Een schets van de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen
 • Onze bereikbaarheid
 • Onderzoek Ondernemers Pensioen

Lees meer...


15 februari

Nieuwsflits

Onze drie onderwerpen:

 • Klant van de Maand; First Care
 • Waarde overdracht
 • Update pensioenakkoord

Lees meer...


29 januari

Nieuwsflits

In deze Nieuwsflits:

 • Help mijn pensioen verandert II
 • Fiscale Cijfers
 • Vragenlijst Ondernemerspensioen
 • Pensioenakkoord; Uitstel behandeling RVU               

Lees meer ...


15 januari 2021

Nieuwsflits

We trappen het jaar af met drie verschillende onderwerpen:

* Klant van de Maand IT Supportgroep
* Prijsuitreiking Pensioen-Coaching Kerstpuzzel
* Fiscale cijfers 2021 Deel 1  "Help mijn pensioen verandert" 

Lees meer...


4 December 2020

Nieuwsflits

Wat ga je lezen in deze nieuwsflits?

 1. Pensioenakkoord nader uitgelegd, deel 5
 2. Premie lijfrente storten
 3. Fiscale cijfers 2021

Lees meer...