logo Pensioen-coaching

Blogsectie

Ons vak is altijd in beweging. In onze blog's schrijven wij over ons vak pensioenen, leggen we zaken helder uit en geven wij onze mening. Allerlei van belang zijnde onderwerpen komen aan bod. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan even contact met ons op!


Pensioencontracten Verlengen Deel 2

Werkgeverspensioen   /   22 november 2021   /  A+ | a-
Pensioencontracten verlengen II
 
Praktijkvoorbeeld I
Een werkgever had enorme administratieve last van het gebrekkig uitvoeren
van de pensioenregeling door de pensioenuitvoerder. Onduidelijke nota’s, onverwachte bijbetalingslasten, vage antwoorden op concrete vragen en wisselende contactpersonen.

De ondernemer was veel te veel tijd bezig met de pensioenregeling. En daarnaast hadden de werknemers geen enkele binding met het pensioenplan van deze werkgever.
 
 
Op de verlengingsdatum van het contract zijn we het helemaal anders gaan doen! De werkgever heeft met zijn werknemers totaal andere afspraken gemaakt. Men heeft een salarisverhoging gekregen om het pensioen zelf in te vullen. De werknemers en partners hebben hun goedkeuring gegeven voor deze nieuwe aanpak. De werkgever heeft (met onze hulp) de werknemers allemaal keurig geïnformeerd en laten adviseren.

Voordeel werkgever: Geen tijdrovende, tenenkrommende administratie
Voordeel werknemers: Echt helemaal
zelf aan het roer van hun eigen pensioen
 
Een dergelijk traject gaat niet zomaar. Het vraagt tijd om te bespreken, informeren, contracten aan te passen en draagvlak te realiseren. Maar nu is er wel een door het personeel
gedragen pensioenbeleid dat precies aan de wensen van beide partijen voldoet!
 
Praktijkvoorbeeld II
Een werkgever had een “standaard beschikbare premieregeling”. Maar er was met de werknemers nooit goed gesproken over het onderliggende vermogensbeleid van de regeling. Wat bleek? Alle werknemers zaten in een beleggingsfonds. Op zich prima, maar juist het merendeel van de werknemers werd daar onzeker en onrustig van.

Op de verlengingsdatum is het contract, in nauwe samenwerking met ons, gekozen voor een andere pensioenuitvoerder. Een die niet belegt maar waar de deelnemers een gegarandeerd pensioenkapitaal opbouwen.

Resultaat: Dezelfde kosten voor de werkgever, maar
rustige en tevreden
werknemers.
 

Beetje meer gevoel gekregen bij de mogelijkheden van nu?
 
 
 
Wat is het slechtste dat je kan doen?
Echt, blind verlengen omdat je geen tijd wilt investeren in de pensioenregeling.
Weet dat de pensioenuitvoerders graag jouw pensioenregeling in de boeken krijgen. Maak gebruik van de marktwerking. En er is vaak ruimte voor onderhandeling voor nog scherpere voorwaarden.


 

Wat is het beste dat je kan doen?
Open deur,…???? Maar los daarvan, als er één moment is waarop je alert moet zijn is het op het verlengingsmoment. Want dat is het moment om opnieuw met je werknemers de discussie aan te gaan over pensioen en pensioenbeleid te maken.
Zijn ze tevreden? Is er ruimte voor verbetering? Wat niet hoeft te betekenen dat de bijdrage van de werkgever moet stijgen.
 
En je zal merken dat als je eenmaal bezig bent met pensioen, het ineens best een leuk en interessant onderwerp is. Een onderwerp dat het verdient om jaarlijks serieus op de agenda gezet te worden.

Een
beter pensioencontract én tevreden medewerkers, wat wil je nog meer?

 
 
 
 
  

 
Top
Bel of mail ons!