logo Pensioen-coaching

Blogsectie

Ons vak is altijd in beweging. In onze blog's schrijven wij over ons vak pensioenen, leggen we zaken helder uit en geven wij onze mening. Allerlei van belang zijnde onderwerpen komen aan bod. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan even contact met ons op!


Uitstel Pensioenakkoord!

Pensioenakkoord   /   18 mei 2021   /  A+ | a-

Uitstel Pensioenakkoord!

Hielden we het in de vorige nieuwsflits al een beetje open; het is nu definitief. Zat het er aan te komen? Beetje wel he! Na de afronding van de plannen en het schrijven van de eerste wetteksten kon via internet gereageerd worden op deze plannen. Wel 800 reacties kwamen daar op binnen. Vanuit alle fronten; verzekeraars, pensioenfondsen, deelnemers, gepensioneerden, zgn slapers, werkgevers- en werknemers organisaties. Al deze reacties dienen een inhoudelijke reactie te krijgen. Maar al tijdens het schrijven van de reacties, kwam het Ministerie er achter dat de tijdslijn toch echt te kort was. Een signaal dat wij ook al regelmatig kregen van pensioenfondsen en pensioenuitvoerders. Alles schuift naar alle waarschijnlijkheid nu een jaartje op. Het aanpassen van de pensioensystemen, het organiseren van het 'invaren'van de bestaande rechten en de berekening van (eventuele) compensatie, vraagt nog te veel voorbereidingstijd. Dat was een beetje te verwachten. Overigens kan het zijn dat pensioenfondsen of pensioenuitvoerders wel eerder klaar zijn en in de lucht komen met hun voorstellen en aanpassingen.

Wat vinden wij daarvan?
Na onze lezingen, blogs, gesprekken, berekeningen is het wel een beetje jammer vanzelfsprekend. Veel van onze nieuwe klanten (vooral MKB bedrijven die voor het eerst pensioen gaan toezeggen) omarmen de nieuwe rekenmethodes van het pensioenakkoord. Dat is een goed signaal. Het wordt dus echt makkelijker en overzichtelijker. Dus we waren met iets goeds bezig. Hopelijk omarmt de nieuwe Minister ook dit Pensioenakkoord en kunnen we enigszins vertraagd verder met dit mooie pad! We blijven je op de hoogte houden!

 
Top
Bel of mail ons!